HORSE
https://www.hartog.eu/agro
HORSE
https://www.hartog.eu/agro
paardenvoer op basis van vezels, Made with Heart by the Hartog Family
Stralen aan de buitenkant start met gezondheid van binnenuit

Zorgvuldig geteelde en samengestelde nutritionele uitgebalanceerde voer voor paarden op basis van vezels. Vertrouw op de meest natuurlijke vorm van paardenvoer wat er bestaat.

Ik heb een

Ik ben geïnteresseerd in

Ik heb een

Ik heb een

Specialist in ruwvoeders en ruwvoermixen

Meer dan 70 jaar ervaring

Complete controle over het gehele productieproces

Hartog Essential

3,5 - 12 kg

 14,95 31,95

Met de toevoeging van Hartog Essential aan het dieet van je paard, verzeker je je ervan dat alle essentiële vitaminen, mineralen en sporenelementen worden gegeven. Deze balancer onderscheidt zich door het gebruik van optimale, niet minimale, waarden voor voedingsstoffen. De niveaus van vitamine E en biotine zijn verhoogd tot supplement niveaus om hun effectiviteit te maximaliseren.
Hartog Essential

Onze bestsellers

Digest

€ 21,25

Mix van luzerne en gras verrijkt met Powerstart® om een langzame opname te stimuleren voor een gelukkig paard met een gezonde spijsvertering.

Ga naar product

Comfort

€ 25,95

Hartog Comfort is een unieke vezelrijke mengeling op basis van ruwvoer met een vitaminen- en mineralen balancer. Hartog Comfort is hét alternatief voor een graanrijk krachtvoer rantsoen.

Ga naar product

Senior

€ 21,25

De Hartog Senior is een hoogwaardige en complete ruwvoer mix en is door de zachte structuur perfect voor oude paarden met gebitsproblemen.

Ga naar product

Recovery

€ 21,15

Wanneer jouw paard herstellende is na een zware training of ziekte heeft het specifieke voeding nodig om weer op krachten te komen.

Ga naar product

Op zoek naar iets anders?

Op zoek naar advies voor je paard of pony?

Op zoek naar het juiste paardenvoer voor jouw paard? We hebben verschillende hulpmiddelen, van een persoonlijk voeradvies tot blogartikelen om je te helpen met het kiezen van de juiste paardenvoer voor jouw paard of pony!

FAQ’S

Voor tips, tricks en adviezen over paardenvoer kan je meer informatie vinden op onze website. 

Wil je graag een persoonlijk advies? Vul dan ons voedingsformulier in! Na het inzenden van je formulier nemen we binnen 5 werkdagen contact met je op. Heb je een probleem wat/dat niet kan wachten? Dan kun je ons op werkdagen tussen 8.00-17.00 telefonisch bereiken op +31 (0)229 58 1232. We helpen je graag verder!

De hoeveelheid ruwvoer die je paard nodig heeft hangt af van het droge stof gehalte in het ruwvoer. Dit is het gewicht van het product zonder water. Een paard heeft minimaal 1,5 kilo droge stof uit ruwvoer per 100 kilo lichaamsgewicht nodig voor een goed functionerende spijsvertering.

Omdat ruwvoer een natuurproduct is kan het droge stof percentage altijd afwijken van het gemiddelde.

Voorbeeld van de ruwvoerbehoefte voor paard van 600 kg

9 kg droge stof komt overeen met:

Gras

60 kg

Voordroog

15 kg

Hooi

10,5 kg

Niet ieder paard heeft krachtvoer nodig, maar wanneer je paard veel arbeid verricht, drachtig is of lacteert dan kan het nodig zijn om de energiebehoefte aan te vullen met krachtvoer.

Bij Hartog vind je verschillende krachtvoeders die ideaal zijn als aanvulling op het ruwvoer rantsoen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Hartog Balance, Hartog Condition of Hartog Strength.

Het is belangrijk dat het rantsoen van je paard een constante kwaliteit heeft. Daarom raden we aan om plotselinge veranderingen in het voer tot een minimum te beperken.

Koop je ruwvoer in kleine partijen? Zorg er dan voor dat het ruwvoer van dezelfde boer of hetzelfde stuk land komt om de veranderingen zo minimaal mogelijk te houden.

Als het voer van je paard veranderd dan raden we je aan om dit geleidelijk te doen. Trek een paar dagen tot weken uit om het rantsoen langzaam te veranderen. Op deze manier kan je paard, maar ook de spijsvertering wennen aan het nieuwe voer.

Bekijk ons uitgebreide assortiment paardenvoeders

We hebben verschillende hulpmiddelen, van een persoonlijk voeradvies tot blog artikelen, beschikbaar om je te helpen met jouw paard of pony!

Populaire artikelen

Body Condition Score van je paard berekenen

Maagzweren bij Paarden: Oorzaken en Preventie

De voordelen van biotine voor paarden

Onze Hartog producten worden met trots gebruikt door vele stallen en ruiters

logo stal marten luiten
Proudly used by Matt Harnacke

Bekijk het laatste nieuws van Hartog

Kom jij ook naar Aeres Equine Experience?

27 mei 2024

Op vrijdag 7 juni 2024 staan we in Dronten op de Aeres Equine Experience. Dit is de tweede editie van de Aeres Equine Experience in de Flevodrome en wij zijn ook aanwezig op dit evenement met onze stand! Aeres Equine Experience belooft een dag vol leerzame clinics en lezingen te worden, gericht op diverse aspecten […]

We zijn weer aan het oogsten bij Hartog!

13 mei 2024

Het is die tijd van het jaar waar we al lang naar uitkijken – het oogstseizoen is bij Hartog weer van start gegaan! Als toonaangevende producent van verschillende soorten ruwvoeders voor paarden, kippen en andere dieren zijn we verheugd dat we weer mogen starten! Bij Hartog is het oogstseizoen veel meer dan alleen het binnenhalen […]

We zijn aanwezig bij CSI** Ermelo van 1 t/m 4 mei!

23 april 2024

CSI** Ermelo wordt in mei 2024 voor het eerst op het Nationaal Hippisch Centrum georganiseerd. Op het Nationaal Hippisch Centrum worden er ieder jaar veel verschillende evenementen en wedstrijden georganiseerd, zoals de Hippiade en de Indoorkampioenschappen. Win één maand gratis Hartog Digest! Over het gehele evenement verloten wij ook nog één maand Hartog Digest voor […]

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste aanbiedingen, exclusieve inhoud en nieuws van Hartog Family Farms.