HORSE
https://www.hartog.eu/agro
HORSE
https://www.hartog.eu/agro

Ontdek de Hartog Essential voor jouw paard!

De Hartog Essential is de perfecte balancer voor jouw paard, gemaakt op basis van gras en lijnzaad. Dit product levert gezonde omega 3-vetzuren dankzij het toegevoegde lijnzaad en bevat geen toegevoegde suikers. Met een natuurlijk laag gehalte aan suiker en zetmeel, en vrij van granen, melasse, luzerne en soja, is het ideaal voor alle soorten paarden. De Hartog Essential voorziet jouw paard van alle benodigde vitaminen, mineralen en sporenelementen voor een optimale gezondheid.
Hartog Essential balancer

De Hartog Essential is een balancer dit betekent dat het erg geconcentreerd is in vitamine, mineralen en spoorelementen en geen grote hoeveelheid energie levert. Krachtvoer is in tegenstelling tot een balancer wel bedoelt om extra energie (en in sommige gevallen eiwitten) te leveren. Hierdoor is krachtvoer een stuk minder geconcentreerd in vitamine, mineralen en spoorelementen dan de Hartog Essential. Gemiddeld krachtvoer is berekend op een minimale gift van 2 kg per dag (paard 600 kg). Veel paarden krijgen minder dan de aanbevolen hoeveelheid krachtvoer omdat ze hier bijvoorbeeld te heet of te dik van worden. Deze paarden krijgen in veel gevallen dus onvoldoende vitamine, mineralen en spoorelementen binnen. Met de Hartog Essential worden paarden voorzien in hun behoefte aan vitamine, mineralen en spoorelementen zonder dat hier krachtvoer voor nodig is, je voert aan een paard van 600 kg maar 360 gram per dag.

Hartog Essential

Bij de ontwikkeling is extra aandacht besteed aan smakelijkheid zodat het niet alleen gezond is voor je paard maar ook een echte traktatie! Smakelijkheid is bij veel balancers een probleem, daarom willen wij jou het vertrouwen geven dat je paard de Hartog Essential lekker vindt. De Hartog Essential is verkrijgbaar in een emmer van 3,5 kg of een zak met 12 kg. In de emmer van 3,5 kg is een maatbekertje meegeleverd waarmee je makkelijk het aantal gram kan aflezen. Met de emmer van 3,5 kg kun je tien dagen de Hartog Essential (paard 600 kg) uitproberen zonder dat je een hele zak hoeft te kopen, ideaal! Voor een paard van 600 kg doe je ruim een maand met één zak van 12 kg. 

Vitaminen en mineralen in de Hartog Essential

Door de Hartog Essential aan het rantsoen van je paard toe te voegen kun je er zeker van zijn dat je je paard voorziet met alle benodigde vitaminen, mineralen en sporenelementen. Hierbij zijn de sporenelementen organisch gebonden om een goede opname te ondersteunen. Het bijzondere is dat de gehaltes aan vitamines, mineralen en sporenelementen niet zijn gebaseerd op minimale maar op de optimale waardes voor jouw paard.

Vitamine E

Zo zijn de vitamine E en biotine gehaltes verhoogd tot supplement niveaus om effectiviteit te waarborgen. Vitamine E is een krachtig antioxidant en kan herstellende, gestreste of presterende paarden ondersteunen. Eén van de belangrijkste taken is het beschermen van cellen zoals onder andere spiercellen tegen vrije radicalen. Hierdoor ondersteunt vitamine E de normale werking van spieren. Een tekort aan vitamine E kan de kans op spierschade na een training vergroten. Hierdoor is het ook zo dat hoe zwaarder een paard getraind wordt hoe hoger de behoefte aan vitamine E is. Een tekort aan vitamine E kan verschillende symptomen veroorzaken zoals een verminderde immuniteit en spierstijfheid. De niveaus van vitamine E in hooi en voordroog kunnen zeer laag zijn, daarom is het toevoegen van de Hartog Essential de beste optie om optimale vitamine E-niveaus in het rantsoen te waarborgen. Verder lezen over vitamine E? Lees er hier alles over.

Biotine

Bovendien is het biotine gehalte verhoogd om de vacht en hoefgezondheid optimaal te ondersteunen. Biotine is één van de weinige vitamines waarbij een megadosis een positief effect heeft. Zo heeft onderzoek aangetoond dat 20 mg biotine, het gehalte in de Hartog Essential, per dag de hoefkwaliteit aanzienlijk verbeterd. Lees meer over biotine hier.

Naast individuele voedingsstoffen zijn ook de verhoudingen tussen vitaminen, mineralen en sporenelementen geoptimaliseerd, zodat het niet nodig is om combinaties van verschillende voeders en/of vitaminesupplementen te maken. 

Ingrediënten van der Hartog Essential

De Hartog Essential is een balancer op basis van gras en lijnzaad. Het toegevoegde lijnzaad levert gezonde omega 3-vetzuren. Bovendien bevat de Hartog Essential geen toegevoegde suikers en is het gehalte suiker en zetmeel van nature laag. Oja, het recept is ook nog eens vrij van granen, melasse, luzerne én soja! Door de samenstelling is het geschikt voor alle soorten paarden, de Hartog Essential voorziet jouw paard met alle benodigde vitamine, mineralen en sporenelementen.  De Hartog Essential is in het bijzonder geschikt voor

  • Paarden die onbeperkt ruwvoer krijgen of 24/7 op de wei staan
  • Paarden die aanleg hebben op overgewicht
  • Paarden met een gevoelige maag en/of darmen
  • Nerveuze paarden
  • Gevoelige paarden
  • Herstellende paarden

Gerelateerde artikelen

Elektrolyten voor paarden: wanneer moet je aanvullen?

Body Condition Score van je paard berekenen

Maagzweren bij Paarden: Oorzaken en Preventie

De voordelen van biotine voor paarden

De zin van vitamine E voor jouw paard 

Waarom kiezen voor een balancer voor je paard?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste aanbiedingen, exclusieve inhoud en nieuws van Hartog Family Farms.