HORSE
https://www.hartog.eu/agro
HORSE
https://www.hartog.eu/agro

Voeding voor schapen en geiten 

Hartog beschikt over een verfijnd aanbod van diverse producten voor uw vee. Hierdoor kunt u de voeding voor uw geiten en schapen zo goed mogelijk samenstellen.

Geiten

De geiten nemen een speciale plaats in in de diervoeding. Het grote voordeel van Hartog bij de kieskeurige geiten is de constante kwaliteit en het gemak bij het voeren. Geiten zijn namelijk zeer kritisch als het gaat om hun voer. Smaak, geur, droge stof en mondgevoel zijn punten waarop een geit zijn voer beoordeelt. Juist dit zijn positieve punten van Hartog ruwvoeders. De zomerse geur van de structuurbalen, de constantheid van samenstelling en smaak worden dan ook als groot pluspunt ervaren onder de geitenhouders. Geitenhouders kunnen bij ons terecht zowel luzernebalen, grasbalen, luzernebrok als grasbrok. Door hoge temperatuurbehandeling hebben ook ziektekiemen zoals Para-tbc en salmonella geen kans. Speciaal voor oudere geiten adviseren wij de Hartog Grass mix, omdat dit product erg smakelijk is en gemakkelijk wordt gegeten. Geiten met een minder gebit zullen de brokje in de Grass mix laten liggen.

Schapen

De schapenhouderij ondervindt grote voordelen van onze gedroogde producten, voornamelijk het gedroogde gras, verkrijgbaar in grote balen en sinds kort ook in de compacte baaltjes van 20 kg.

Topkwaliteit van onze producten wordt gewaarborgd door volledige procesbewaking. Hartog heeft het hele productieproces in eigen handen van het zaaien tot en met de distributie naar de eindverbruiker. Het productieproces begint bij het selecteren van contracttelers, voornamelijk akkerbouwers die telen op zware kalkrijke kleigronden. Alle Hartog Luzerne is afkomstig van Hollandse bodem. Het oogsten van luzerne gebeurt met eigen machines. Hierdoor kan op het juiste tijdstip gemaaid worden. De maaier wordt direct gevolgd door de hakselaar waarmee het ruwvoer kort gehakseld wordt, waardoor geiten en schapen het ruwvoer makkelijk kunnen opeten.

Biologische voedermiddelen

Er zijn steeds meer veehouders die de overstap maken van gangbare naar biologische landbouw. Naast het gangbare kan Hartog u ook voorzien van biologische voedermiddelen. Wij zijn gecertificeerd voor de productie en verwerking van biologische voedermiddelen. Grasdrogerij Hartog BV staat bij Skal ingeschreven onder bedrijfsnummer 001195. Voor meer informatie over Skal en onze biologische activiteiten kunt u terecht bij ons stuk over Skal certificaat.

Related articles

Oogsten gras en luzerne

Ruwvoer in de opfokperiode van leghennen 

Grasland bemesten 

Krachtvoer voor leghennen

Lucerne for broilers 

Luzerne voor vleeskuikens 

Luzerne voeren aan je konijn 

Wat eten alpaca’s?

SIGN UP TO OUR NEWSLETTER

Recieve the latest offers, exclusive content and news from Hartog Family Farms.