HORSE
https://www.hartog.eu/en/agro/
HORSE
https://www.hartog.eu/en/agro/

HELP! My leg aids aren’t working! 

Discover what to do when your leg aids are not getting through effectively. Learn about possible causes and find practical solutions to steer your horse correctly. Improve communication with your horse and achieve a more effective partnership.

In de praktijk zijn paarden vaak slecht aan het been. Het paard gaat niet vooruit of opzij maar reageert juist het tegenovergestelde waardoor een goed resultaat uit blijft. Paarden die een onprettig gevoel ervaren in de maag darmstreek reageren slecht op een beenhulp. Ze hebben namelijk een opgeblazen gevoel, zijn kribbig met aansingelen en vinden de druk van het been vervelend.

Gastrointestinal complaints

Herken je deze klachten en wil je hier wat aan doen? Neem dan eens het stalmanagement onder de loep. Maag- en darmklachten komen voor bij ieder ras, alle leeftijden, disciplines en niveaus.

De klachten ontstaan vaak bij paarden die een graanrijk of vezelarm rantsoen krijgen, blootgesteld worden aan stress of te maken hebben met ziekte. Vooral bij sportpaarden, oudere paarden en (chronisch) zieke paarden ontwikkelen zich eerder beschadigingen aan de maagwand of zelfs maagzweren.

In de draf- en rensport heeft 60-90% van de paarden last van maagproblemen zoals maagzweren. Ook in de reguliere dressuur- en springsport en recreatie ontkomen paarden niet aan deze problematiek. Ook darmproblemen zoals een disbalans in de darmflora, beschadigingen aan de darmwand of een verminderde groei en ontwikkeling van gezonde darmvlokken komt regelmatig voor.

Wat kun je doen om de kans op maag darmproblemen te voorkomen?

  • Geef voldoende ruwvoer (minimaal 1-1,5 kg/100kg lg) verdeeld over minimaal 3-4 voerbeurten
  • Biedt 2 uur vóór de training of wedstrijd geen krachtvoer aan. Ruwvoer geven voor inspanning is juist wel goed
  • Beperk graan en zetmeel in het krachtvoerrantsoen en geef maximaal 2 kg per voerbeurt
  • Voorkom stressvolle situaties zo veel mogelijk en zorg altijd voor contact met soortgenoten

Hartog Digest

Natuurlijk probeert iedere paardenhouder zijn of haar paard optimaal te verzorgen. Toch weten we vanuit de praktijk dat het soms lastig is om het ruwvoer in 4 ruwvoerbeurten te verdelen of om extra ruwvoer op een pensionstal bij te voeren. Ook kunnen niet alle paardeneigenaren invloed uitoefenen op de kwaliteit en de hoeveelheid ruwvoer dat wordt verstrekt. Daarom heeft Hartog de Digest ontwikkeld welke de maag- en darmgezondheid van het paard optimaliseert. De Hartog Digest is verrijkt met POWERSTART ®. Dit speciale mengsel met natuurlijke micro-elementen wordt gecombineerd met zuurbuffers, prebiotica en gistculturen.

De unieke POWERSTART ® formule beschermt de maag- en darmwand en ondersteunt het herstel aan wondjes en beschadigingen aan het slijmvlies. De zuurbuffers neutraliseren overtollig maagzuur en helpt een vol en opgeblazen gevoel voorkomen.

Waarom is de Hartog Digest anders dan de andere producten voor maag- en darmproblemen?

Hartog Digest begint bij de basis, namelijk: goed ruwvoer! De ruwvoermix is zeer breed inzetbaar (preventief en bij ziekte) en kan gecombineerd worden met alle soorten krachtvoer (bij voorkeur suiker- en zetmeel arm krachtvoer).

Related articles

Electrolytes for horses: when do you supplement?

Stomach Ulcers in Horses

The benefits of biotin for horses

The importance of vitamin E for your horse

Why choose a balancer for your horse?

Sport-oriented feeding 

Subscribe to our newsletter now

Receive the latest offers, exclusive content and news from Hartog Family Farms.