HORSE
https://www.hartog.eu/horse
HORSE
https://www.hartog.eu/horse

HOE WERKT HET?

Als akkerbouwer kan het voor u zeer interessant zijn om luzerne of gras te telen voor Grasdrogerij Hartog B.V. Uw eigen gewas wordt op basis van afspraken (contract) verkocht aan Grasdrogerij Hartog.

DE VOORDELEN

Eén (alleen bij zomerinzaai), twee of driejaar teelt

Betaling per kilo gedroogd product

Minder arbeidsintensief

De wortels van de luzerneplant verbeteren de structuur van de grond

Brengt stikstof in de grond waardoor deze vruchtbaarder wordt

Behaald tot 5% hogere opbrengst bij de vervolgteelt (bij 2- of 3-jaarsteelt)

Lagere teeltkosten dan tarwe Zelf kunnen zaaien als u geen gerst zaait

DE NADELEN

Met 1 jaar zomerzaai heeft u niet de gewenste resultaten van bodemverbetering

Het gewas staat 2 tot 3 jaar op uw perceel

Wij telen ieder jaar een kwart van ons bouwplan met biologisch luzerne. Niet alleen zorgt het gewas voor een stikstofvoorraad in de bodem waar aardappelen en graan als volgvrucht van profiteren, maar het gewas heeft ook een onkruidonderdrukkend vermogen. Na twee jaar luzerne is het land weer zo goed als schoon. Stekels worden voor 90% opgeruimd en hoefblad zie ik nauwelijks meer. Een bijkomend voordeel is de fijne grondstructuur na luzerneteelt.

REVIEWs

'’Wij telen ieder jaar een kwart van ons bouwplan met biologisch luzerne. Niet alleen zorgt het gewas voor een stikstofvoorraad in de bodem waar aardappelen en graan als volgvrucht van profiteren, maar het gewas heeft ook een onkruidonderdrukkend vermogen. Na twee jaar luzerne is het land weer zo goed als schoon. Stekels worden voor 90% opgeruimd en hoefblad zie ik nauwelijks meer. Een bijkomend voordeel is de fijne grondstructuur na luzerneteelt.’’
Harry en Ank Donker, Wieringermeer
Biologisch Akkerbouwbedrijf, 55 ha
"De laatste jaren is het rendement van luzerne duidelijk verhoogd, zodat de teelt nu ook wat oplevert. In ons bouwplan is luzerneteelt goed inpasbaar, omdat het geen familie is van de door ons geteelde gewassen. Daardoor hebben we geen vruchtopvolgingsproblemen. Het kan dus na elk gewas geteeld worden. Luzerne is een zeer goede structuurverbeteraar, doordat de plant zeer diep wortelt. Daarnaast werkt luzerneteelt goed tegen aardappelopslag en heeft het een remmende werking op aaltjes."
Biesheuvel B.V., Middenmeer
Akkerbouwbedrijf, 130 ha

GEINTRESSEERD IN CONTRACTTEELT?

Vul het formulier in of contacteer ons via telefoon.

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste aanbiedingen, exclusieve inhoud en nieuws van Hartog Family Farms.