HORSE
https://www.hartog.eu/agro
HORSE
https://www.hartog.eu/agro

Want Exclusive member offers and content?

Recieve the latest offers, exclusive content and news from Hartog Family Farms.

Zoek artikelen

Suitable for Filter

Ontdek de Hartog Essential voor jouw paard!

Overgang naar weidegras: 5 tips voor een vlekkeloze overgang

Elektrolyten voor paarden: wanneer moet je aanvullen?

Body Condition Score van je paard berekenen

Maagzweren bij Paarden: Oorzaken en Preventie

De voordelen van biotine voor paarden

Load More

FAQ

Waar kan ik voeradvies van jullie krijgen?

Voor tips, tricks en adviezen over paardenvoer kan je meer informatie vinden op onze website. 

Wil je graag een persoonlijk advies over het rantsoen van je paard? Vul dan ons voedingsformulier in! Na het inzenden van je formulier nemen we binnen 5 werkdagen contact met je op. Heb je een probleem wat/dat niet kan wachten? Dan kun je ons op werkdagen tussen 8.00-17.00 telefonisch bereiken. We helpen je graag verder!

Waarom luzerne voor paarden?

Luzerne is een voedzame plant die veel gebruikt wordt als ruwvoer voor paarden en draagt bij aan een goede spijsvertering en gezondheid van het paard. In het dit artikel ontdek je waarom, maar we geven je hier graag een kleine samenvatting.

Luzerne speelt een belangrijke rol als een nuttige bron van voeding voor paarden en bevat hoogwaardige, verteerbare, eiwitten. De luzerne van Hartog wordt bij ons in de fabriek gedroogd,  wat ervoor zorgt dat de essentiële voedingsstoffen beter bewaard blijven. Bij Hartog hebben we verschillende paardenvoeders op basis van luzerne zoals de Hartog Lucerne Mix en de Hartog Digest, maar ook geperst zoals de Hartog Lucerne Pellets.

Natuurlijke bron vitaminen, mineralen

Wist je dat luzerne voor paarden niet alleen een uitstekend ruwvoer is, maar ook bijdraagt aan de algemene gezondheid? Het is tevens een bron van natuurlijke vitamines, mineralen, sporenelementen en alle noodzakelijke essentiële aminozuren die cruciaal zijn voor de ontwikkeling van sterke botten en gewrichten bij je paard.

Calcium:Fosfor

Bij het voeren van luzerne aan paarden is het belangrijk om rekening te houden met de onevenwichtige verhouding calcium fosfor, waarbij de ideale verhouding van luzerne  voor paarden 2:1 is, terwijl luzerne een verhouding van 5:1 heeft. Hierdoor is het niet geschikt als volledig paardenvoer. Tijdens de dracht is de Hartog Lucerne Mix bijzonder geschikt vanwege het hoge calciumgehalte wat luzerne bevat. Dit is gunstig voor de conditie van de merrie en de botvorming van het ongeboren veulen. Daarnaast bevat luzerne foliumzuur en ß-caroteen, essentiële vitamines voor de vruchtbaarheid.

Meer informatie over luzerne voor paarden? Check dit artikel of neem contact met ons op!

Wat is het verschil tussen de Lucerne Mix en de Digest?

Het verschil tussen de Hartog Lucerne Mix en de Hartog Digest ligt hem vooral in de toevoegingen en aanvullingen die de Hartog Digest rijk is. De Hartog Digest bevat toevoegingen zoals onder andere POWERSTART® die de maag- en darmkanaal ondersteunt. Daarnaast is er aan de Hartog Digest geen melasse toegevoegd om het bladstof te binden aan de stengel. Bij de Hartog Lucerne Mix is dit wel het geval wat ervoor zorgt dat deze rijker is in eiwitten.

Lees alle verschillen tussen de Hartog Digest en de Hartog Lucerne Mix hier.

De hoeveelheid ruwvoer die je paard per dag nodig heeft hangt af van het droge stof gehalte in het ruwvoer. Dit is het gewicht van het product zonder water. Een paard heeft minimaal 1,5 kilo droge stof uit ruwvoer per 100 kilo lichaamsgewicht nodig voor een goed functionerende spijsvertering.

Omdat ruwvoer een natuurproduct is kan het droge stof percentage altijd afwijken van het gemiddelde.

Voorbeeld van de ruwvoerbehoefte voor paard van 600 kg

9 kg droge stof komt overeen met:

Gras

60 kg

Voordroog

15 kg

Hooi

10,5 kg

Niet ieder paard heeft krachtvoer nodig, maar wanneer je paard veel arbeid verricht, drachtig is of lacteert dan kan het nodig zijn om de energiebehoefte aan te vullen met krachtvoer.

Bij Hartog vind je verschillende krachtvoeders die ideaal zijn als aanvulling op het ruwvoer rantsoen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Hartog Balance, Hartog Condition of Hartog Strength.

Het is belangrijk dat het rantsoen van je paard een constante kwaliteit heeft. Daarom raden we aan om plotselinge veranderingen in het voer tot een minimum te beperken.

Koop je ruwvoer in kleine partijen? Zorg er dan voor dat het ruwvoer van dezelfde boer of hetzelfde stuk land komt om de veranderingen zo minimaal mogelijk te houden.

Als het voer van je paard veranderd dan raden we je aan om dit geleidelijk te doen. Trek een paar dagen tot weken uit om het rantsoen langzaam te veranderen. Op deze manier kan je paard, maar ook de spijsvertering wennen aan het nieuwe voer.

Ben je opzoek
naar advies?

We hebben verschillende hulpmiddelen, van een persoonlijk voeradvies tot blog artikelen, beschikbaar om je te helpen!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste aanbiedingen, exclusieve inhoud en nieuws van Hartog Family Farms.