HORSE
https://www.hartog.eu/agro
HORSE
https://www.hartog.eu/agro

Zoek artikelen

Suitable for Filter

Ontdek de Hartog Essential voor jouw paard!

Overgang naar weidegras: 5 tips voor een vlekkeloze overgang

Elektrolyten voor paarden: wanneer moet je aanvullen?

Body Condition Score van je paard berekenen

Maagzweren bij Paarden: Oorzaken en Preventie

De voordelen van biotine voor paarden

Load More

Veelgestelde vragen

Voor tips, tricks en adviezen over paardenvoer kan je meer informatie vinden op onze website. 

Wil je graag een persoonlijk advies? Vul dan ons voedingsformulier in! Na het inzenden van je formulier nemen we binnen 5 werkdagen contact met je op. Heb je een probleem wat/dat niet kan wachten? Dan kun je ons op werkdagen tussen 8.00-17.00 telefonisch bereiken. We helpen je graag verder!

De hoeveelheid ruwvoer die je paard nodig heeft hangt af van het droge stof gehalte in het ruwvoer. Dit is het gewicht van het product zonder water. Een paard heeft minimaal 1,5 kilo droge stof uit ruwvoer per 100 kilo lichaamsgewicht nodig voor een goed functionerende spijsvertering.

Omdat ruwvoer een natuurproduct is kan het droge stof percentage altijd afwijken van het gemiddelde.

Voorbeeld van de ruwvoerbehoefte voor paard van 600 kg

9 kg droge stof komt overeen met:

Gras

60 kg

Voordroog

15 kg

Hooi

10,5 kg

Niet ieder paard heeft krachtvoer nodig, maar wanneer je paard veel arbeid verricht, drachtig is of lacteert dan kan het nodig zijn om de energiebehoefte aan te vullen met krachtvoer.

Bij Hartog vind je verschillende krachtvoeders die ideaal zijn als aanvulling op het ruwvoer rantsoen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Hartog Balance, Hartog Condition of Hartog Strength.

Het is belangrijk dat het rantsoen van je paard een constante kwaliteit heeft. Daarom raden we aan om plotselinge veranderingen in het voer tot een minimum te beperken.

Koop je ruwvoer in kleine partijen? Zorg er dan voor dat het ruwvoer van dezelfde boer of hetzelfde stuk land komt om de veranderingen zo minimaal mogelijk te houden.

Als het voer van je paard veranderd dan raden we je aan om dit geleidelijk te doen. Trek een paar dagen tot weken uit om het rantsoen langzaam te veranderen. Op deze manier kan je paard, maar ook de spijsvertering wennen aan het nieuwe voer.

TRUSTPILOT

COMING SOON

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste aanbiedingen, exclusieve inhoud en nieuws van Hartog Family Farms.